ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
22 Dec.

Οι Coldplay κυκλοφορούν επίσημα το single «Flags»

«Να είσαι ελεύθερος όπως όλοι οι άλλοι», είναι το μήνυμα που στέλνουν οι Coldplay μέσα από το «Flags».

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, οι Coldplay μοιράζονται με τους θαυμαστές τους ένα bonus track από το τελευταίο άλμπουμ τους, «Everyday Life».

Το «Flags», όπως είναι ο τίτλος του τραγουδιού που μόλις δημοσιεύθηκε σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, ήταν διαθέσιμο στην έκδοση του «Everyday Life» που είχε κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία.

«Αγαπάμε αυτό το τραγούδι, όμως όταν εμφανίστηκε οι θέσεις στο “Everyday Life” είχαν συμπληρωθεί και έπρεπε να το θέσουμε σε κοινωνική απομόνωση», έγραψαν οι Coldplay σε μήνυμά τους στα κοινωνικά δίκτυα.

«Σας ευχαριστούμε για όλους τους τρόπους με τους οποίους μας υποστηρίξατε φέτος. Σας αγαπάμε και σας εκτιμούμε περισσότερο από όσο ξέρετε», συμπλήρωσε το βρετανικό συγκρότημα.

Το «Flags» επισημαίνει ότι τα σύνορα και οι σημαίες δεν μπορούν να χωρίσουν τους ανθρώπους, καθώς όλοι προέρχονται από την ίδια ουσία και την ίδια ψυχή. Το τραγούδι απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, ανεξάρτητα από τις γεωγραφικές διαφορές και τις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός.

«Εάν μπορούσες να τα κάνεις όλα ξανά, θα έκανες πάλι τα ίδια; Υπάρχει κάτι που θα έλεγες στον παλαιότερα εαυτό σου; Υπήρχαν εκείνοι που ήθελαν να βάλουν ένα jukebox, υπήρχαν πειρατές που δεν είχαν δει ποτέ τη θάλασσα, αλλά το επαναλαμβανόμενο θέμα, το επαναλαμβανόμενο όνειρο που είχαν ήταν να γίνουν αυτό που ήθελαν», τραγουδά ο Chris Martin.

Το “Everyday Life”, το όγδοο studio album των Colplday, κυκλοφόρησε από την Parlophone / Warner Music τον Νοέμβριο του 2019 και τον προηγούμενο μήνα χάρισε στην μπάντα δύο υποψηφιότητες ενόψει των Βραβείων Grammy 2021, στις κατηγορίες «Άλμπουμ της Χρονιάς» και «Καλύτερη Συσκευασία Δίσκου».